JOURDAIN

Μεταλλικά - Πλαστικά Συστήματα Διαχείρισης

Η JOURDAIN είναι μια διεθνούς φήμης γαλλική εταιρεία που ειδικεύεται στο σχεδιασμό και την κατασκευή κτηνοτροφικού εξοπλισμού.

Από την εισαγωγή του κεφαλοκλειδώματος πριν από 60 χρόνια, βρίσκονται στην πρωτοπορία των καινοτομιών, ιδίως στον τομέα του σωληνωτού εξοπλισμού για τη βοοτροφία.

Η εταιρία είναι γνωστή για το σχεδιασμό και την ποιότητα των κεφαλοκλειδιών, των φραγμάτων, των θαλάμων και των ραφιών για σανό, τα οποία καλύπτουν όλες τις ανάγκες των κτηνοτρόφων, ανεξάρτητα από το είδος του ζωικού κεφαλαίου ή το μέγεθος της φάρμας τους.

Σχεδιάζει βιώσιμα προϊόντα που είναι απλά στη συναρμολόγηση και ασφαλή στη χρήση, συμβάλλοντας στη βελτίωση των καθημερινών συνθηκών εργασίας των κτηνοτρόφων.

Μέχρι σήμερα, έχουν 75 κατοχυρωμένες πατέντες και μια γκάμα που καλύπτει βοοειδή, πρόβατα, κατσίκες και άλογα μαρτυρούν το δυναμισμό μας.

Μαντρί μοσχαριών

Αυτοί θάλαμοι είναι ιδανικοί για μοσχάρια ηλικίας έως 6 εβδομάδων. Μπορούν να εγκατασταθούν στο δάπεδο ή να εξοπλιστούν με τροχούς για βέλτιστη κινητικότητα.

Πτερύγιο πλήρωσης

Περιορισμός της απώλειας τροφής για το γέμισμα των κάδων.

Φράγμα EX 2

Αξιόπιστο και ασφαλές κλείσιμο.

Γαλακτώδες φράγμα EX 3

Αναπόφευκτο για τη γαλακτοπαραγωγή σας.

Σταθερό πεδίο με ημι-φράγματα

Βέλτιστη προστασία.

Τροφοδότης ερπυσμού με ανακλινόμενη πένα L2.50 m

Σχεδιασμένος για να αντικαταστήσει τα μοντέλα 2 m και 2,80 m, αυτός ο νέος τροφοδότης ερπυσμού από γαλβανισμένη λαμαρίνα διατηρεί το σχήμα και την αρχή, ενώ προσφέρει χωρητικότητα τροφής 1.180 λίτρων.

Βασικό ράφι σανού για μικρά ζώα

Αυτή η έννοια των φραγμένων στοιχείων βοηθά στην προστασία του σανού από το ποδοπάτημα από τις κατσίκες και τα πρόβατα. Η μπάλα σανού τοποθετείται απλά στο έδαφος: χωρίς γούρνα και χωρίς οροφή. Διατίθεται σε 2 μεγέθη: 1,60 m x 1,60 m (8 θέσεις) ή 1,60 m x 2,60 m (13 θέσεις).

Αυτοεξυπηρέτηση CONFORT PLUS VL

Σχεδιασμένη για βελτιστοποιημένη άνεση των γαλακτοπαραγωγών ζώων, αυτή η ταΐστρα αυτοεξυπηρέτησης είναι κατασκευασμένη από καμπυλωτά στοιχεία HDPE που παρέχουν άνεση και περιορίζουν την πίεση των στοιχείων στη γούρνα.

Εμπόδιο κατσίκας

Το εμπόδιο για τις κατσίκες είναι εύκολα μετακινούμενο και επιτρέπει τη δημιουργία περιφράξεων για τον περιορισμό των κατσικιών. Το ύψος του είναι 1,15 m και οι κάθετες ράβδοι εμποδίζουν τις κατσίκες να σκαρφαλώσουν.

2.50 m εμπόδιο με πέρασμα ανθρώπου

Η γκάμα των αιγοπροβάτων διευρύνεται με ένα μοντέλο 7 ραγών μήκους 2,50 m, που περιλαμβάνει μια πύλη ανθρώπου με γρήγορο άνοιγμα και κλείσιμο. Αυτή η λύση παρέχει μεγαλύτερη ευκολία χειρισμού κατά τη δημιουργία μαντριών και προσφέρει ένα στοιχείο ασφάλειας για τον κτηνοτρόφο, επιτρέποντάς του να μετακινείται από τη μία μάντρα στην άλλη χωρίς να χρειάζεται να σκαρφαλώσει πάνω από το φράγμα.

IV Κεφαλόδεσμος ασφαλείας

Αυτό το κεφαλοκλείδωμα ασφαλείας για αγέλες γαλακτοπαραγωγής είναι στιβαρά σχεδιασμένο, με ένα πέρασμα κεφαλής στο άνω τμήμα ισοδύναμο με το διάκενο ασφαλείας στο κάτω τμήμα, επιτρέποντας στον χειριστή του ζώου να απομακρύνει ένα ζώο που έχει καταρρεύσει. Άνετη και αθόρυβη λειτουργία.

Φράγματα AUTOLOCK / SURLOCK

Μια σειρά εμποδίων σχεδιασμένων τόσο για γαλακτοπαραγωγά όσο και για βοοειδή. Τηλεσκοπικά φράγματα 3, 4 ή 5 σωλήνων, με δυνατότητα επιλογής του μπροστινού τμήματος που είναι εξοπλισμένο με κοχλίες AUTOLOCK που επιτρέπουν το κλείδωμα του φράγματος με “χτύπημα” σε μικρά μήκη.

Θάλαμοι Cowflex II

Η τελευταία γενιά καρφιτσών αποτελεί καινοτομία στον τομέα του κτηνοτροφικού εξοπλισμού, συνδυάζοντας τα πλεονεκτήματα του μετάλλου και ενός εύκαμπτου πλαστικού σωλήνα 76 mm για να προσφέρει μια βέλτιστη λύση για την καλή διαβίωση των ζώων. Μια σειρά από υβριδικούς θαλάμους σχεδιασμένους για αγέλες γαλακτοπαραγωγής, αγελάδες γαλακτοπαραγωγής και δαμάλες. Ο θάλαμος Cowflex II αποτελεί έναν καλό συμβιβασμό μεταξύ της άνεσης του ζώου και της τέλειας καθοδήγησής του για την καθαριότητα του θαλάμου.

Οκταγωνικοί στύλοι

Σειρά ΟΚΤΑΓΩΝΙΚΩΝ στύλων 76, 102 και 140 mm. Οκταγωνικό σχήμα, αυτός ο στύλος συνδυάζει το πλεονέκτημα της αντιπεριστροφής ενός τετράγωνου σχεδίου με την αντοχή ενός στρογγυλού σχήματος. Για τη μείωση των επιπτώσεων της διάβρωσης σε σκληρά περιβάλλοντα, μπορεί να συνδυαστεί με διπλό προστατευτικό χιτώνιο. Για το μοντέλο 102 mm, διατίθεται ένα θερμοσυρρικνούμενο πλαστικό χιτώνιο προ-εγκατάστασης. Ή επιλέξτε την έκδοση 102 ή 140 mm με βαφή σε σκόνη πάνω από γαλβανισμό σε ύψος 1 m.

Εξωτερικοί χώροι

Τα ράφια έχουν σχεδιαστεί για τη διανομή του σανού κυρίως σε εξωτερικούς χώρους. Ανάλογα με το μοντέλο, το ράφι κρατά την τροφή μακριά από το έδαφος, μακριά από το ποδοπάτημα των ζώων, και την προστατεύει από τη βροχή χάρη στην οροφή. Διατίθενται σε διάφορες παραλλαγές που προσαρμόζονται στη μορφολογία όλων των ζώων (πρόβατα, βοοειδή με ή χωρίς κέρατα, κατσίκες, άλογα) και στον τύπο του χρησιμοποιούμενου δεματιού (στρογγυλό ή ορθογώνιο δεμάτι). Τα ράφια μας είναι στρογγυλά, τετράγωνα ή ορθογώνια με ή χωρίς τρία σημεία.

Κτίρια γαλακτοκομίας στις ΗΠΑ και τον ΚΑΝΑΔΑ

Κτίρια γαλακτοκομίας μεγάλης κλίμακας, με το κεφαλοκλείδωμα SAFETY IV να χρησιμοποιείται στη γούρνα ως εργαλείο περιορισμού, επιτρέποντας τη συγκράτηση των ζώων για θεραπεία (υγειονομική περίθαλψη), σπερματέγχυση, υπερηχογραφικές διαδικασίες κ.λπ. Μεταλλικοί θάλαμοι τύπου Euro τοποθετημένοι σε στύλους OCTAGONAL με βραχίονες BLS ή BLD για καθαρό χώρο ξαπλώματος, συχνά σε συνδυασμό με κρεβάτι σε κοίλο θάλαμο. Λόγω των καιρικών συνθηκών, τα κτίρια είναι μονωμένα και ο εξαερισμός του κτιρίου είναι πολύ σημαντικός, με εξαεριστήρα και πλευρικό άνοιγμα για την εισαγωγή αέρα το καλοκαίρι. Το άρμεγμα πραγματοποιείται συχνά με περιστροφικό σύστημα, γνωστό ως Roto.

Κτίρια γαλακτοκομίας στην Ευρώπη

Κτίρια γαλακτοπαραγωγής σε πιο ανθρώπινη κλίμακα, με το κεφαλοκλείδωμα SAFETY IV να χρησιμοποιείται στην ποτίστρα ως εργαλείο περιορισμού, επιτρέποντας την παραμονή των ζώων στη θέση τους για την καθημερινή θεραπεία, τη σπερματέγχυση, τις διαδικασίες υπερήχων κ.λπ. Μεταλλικοί θάλαμοι τύπου Euro τοποθετημένοι σε ορθοστάτες OCTAGONAL ή θάλαμοι υβριδικού τύπου όπως το Cowflex. Στο σύνολό τους, πρόκειται για ζώα που αποστέλλονται έξω από την άνοιξη και τα κτίρια με αυτοματοποιημένη απόξεση, διανομή τροφής και συχνά άρμεγμα.

Κτίρια πάχυνσης

Μια σειρά από φράγματα 5 σωλήνων που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία μάνδρων πάχυνσης, γενικά με πάνελ πάχυνσης 2 σωλήνων σε στύλους πλαισίου ή ΟΚΤΑΓΩΝΙΚΟΥΣ στύλους. Τα στιβαρά πάνελ πάχυνσης, κατασκευασμένα από μη συγκολλημένο σωλήνα OCTAGONAL 102 mm, με φράγματα EX5 και πολυάριθμες επιλογές για δίδυμο πέρασμα ανθρώπου, ευρύ πέρασμα, πέρασμα μοσχαριών και ποτίστρα, επιτρέπουν το σχεδιασμό ενός λειτουργικού κτιρίου.

Κτίριο θηλαζουσών αγελάδων

Μια σειρά από ΑΞΟΝΙΚΑ, RC και αυτοασφαλιζόμενα κεφαλοκλειδώματα feston, που επιτρέπουν τη δημιουργία μάνδρων για αγελάδες με τα μοσχάρια τους. Τα στιβαρά φράγματα EX5 και οι πολυάριθμες επιλογές για δίδυμο πέρασμα ανθρώπου, ευρύ πέρασμα, πέρασμα μοσχαριών και ποτίστρα, επιτρέπουν το σχεδιασμό ενός λειτουργικού κτιρίου. Δεν πρέπει να ξεχνάμε την πρόσοψη AUTOLOCK με το στήριγμα SURLOCK, που επιτρέπει τη δημιουργία ενός μικρού περάσματος με ασφαλές κλείσιμο slam-shut.

Περιοχές χειρισμού

Ο χώρος χειρισμού ½ Corral, σε συνδυασμό με το ενδιάμεσο τμήμα και τον ρυθμιζόμενο αγώνα του χώρου χειρισμού, επιτρέπει τον τέλειο έλεγχο των ζώων για επεξεργασία, διαλογή και φόρτωση με απόλυτη ασφάλεια.