Εισαγωγές αγελάδων γαλακτοπαραγωγής από Δανία

Danish Holstein

Η ασπρόμαυρη αγελάδα γαλακτοπαραγωγής είναι η πιο γνωστή και δημοφιλής αγελάδα γάλακτος στην Ευρώπη. Η Holstein είναι η γαλακτοπαραγωγική φυλή που παράγει το περισσότερο γάλα κατά μέσο όρο.

Η αγελάδα έχει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Το μέσο βάρος μιας Δανέζικης αγελάδας Holstein είναι 650 – 700 κιλά. Κατά τη γέννηση, τα μοσχάρια μπορεί να ζυγίζουν περίπου 30- 45 kg. Ετήσια απόδοση γάλακτος από 8.000 έως 11.000 kg / έτος, περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες 3,37%, περιεκτικότητα σε λίπος 4,04%.

Οι αγελάδες με περισσότερα από 14.000 κιλά γάλα /έτος είναι συχνές.

Jersey

Το γάλα της αγελάδας Τζέρσεϊ έχει την υψηλότερη περιεκτικότητα σε λιπαρά από όλες τις φυλές. Η αγελάδα ζυγίζει μεταξύ 350-550 kg. Ένα μοσχάρι ζυγίζει 20-35 kg κατά τη γέννηση. Το χρώμα της Jersey είναι συνήθως κρεμ, φωτεινό ή καφέ. Τα πλευρά και οι γοφοί είναι καθαρά και τα πόδια είναι κοντά και σταθερά.

Με την πάροδο του χρόνου η Jersey έχει διατηρήσει την εστίαση στην υψηλή παραγωγή βουτυρολίπους και πρωτεϊνών γάλακτος. Ετήσια απόδοση γάλακτος από 5000 έως 8000 kg / έτος, περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες 4,13%, περιεκτικότητα σε λίπος 6,5%.

Red Danish Milk Breed

Η ισχυρή πλευρά της Κόκκινης Δανέζικης Γαλακτοπαραγωγικής Φυλής είναι η υψηλή παραγωγή πρωτεϊνών γάλακτος, οι ισχυρές αγελάδες, η μακροζωία και η καλή αναπαραγωγή. Η Κόκκινη Δανέζικη Γαλακτοπαραγωγική Αγελάδα είναι συνήθως κόκκινη ή κοκκινωπή-καφέ. Μια Κόκκινη Δανέζικη Γαλακτοπαραγωγική Αγελάδα ζυγίζει μεταξύ 500-650 kg.

Κατά τη γέννηση, τα μοσχάρια μπορεί να ζυγίζουν περίπου 30-45 kg. Έχει ισχυρή σωματική διάπλαση. Αυτή η φυλή μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο ως γαλακτοπαραγωγό όσο και ως βοοειδές. Ετήσια απόδοση γάλακτος 8000 – 9000 kg, περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες 3,52 %, περιεκτικότητα σε λίπος 4,2%.

Charolais

Τα βοοειδή Charolais είναι ένα από τα καλύτερα βοοειδή παγκοσμίως. Τα βοοειδή Charolais είναι είτε λευκά είτε λευκού κρεμώδους χρώματος.

Το τρίχωμα είναι μακρύ και ελαφρώς κυματιστό κατά τη διάρκεια του χειμώνα, αλλά αποβάλλεται την άνοιξη για να αποκαλύψει ένα κοντό, λείο τρίχωμα για τους θερμότερους μήνες. Έχουν βαθύ στήθος, φαρδύ σώμα και ισχυρά, μυώδη οπίσθια μέρη.

Οι ταύροι μπορεί να ζυγίζουν έως 1150 κιλά και οι αγελάδες έως 900 κιλά.

Hereford

Τα Hereford είναι γενικά υπάκουα και γρήγορα αναπτυσσόμενα βοοειδή με καλή ποιότητα βοείου κρέατος. Το χρώμα του Hereford είναι σκούρο κόκκινο έως κόκκινο-κίτρινο, με λευκό πρόσωπο, ράχη, κουκούλα και υπογράμμιση.

Τα περισσότερα ζώα έχουν κοντά παχιά κέρατα που συνήθως καμπυλώνουν προς τα κάτω στις πλευρές του κεφαλιού. Τα ώριμα αρσενικά μπορεί να ζυγίζουν έως και 900 κιλά, ενώ τα ώριμα θηλυκά μπορεί να ζυγίζουν περίπου 600 κιλά.

Limousine

Το Limousin έχει συνήθως κοκκινωπό-πορτοκαλί χρώμα με ανοιχτές ανταύγειες γύρω από τα μάτια και τη μουσούδα. Οι ταύροι είναι συχνά πολύ μυώδεις.

Το ζωντανό βάρος των βοοειδών Limousin είναι περίπου 800 kg, ενώ οι ταύροι τείνουν να είναι λίγο βαρύτεροι. Τα Limousin είναι επίσης γνωστά για τη μεγάλη ευκολία τοκετού και έχουν επίσης καλές μητρικές ιδιότητες.

Angus

Τα βοοειδή Angus είναι μια φυλή βοοειδών που χρησιμοποιείται συνήθως στην παραγωγή βοείου κρέατος. Έχουν φυσικό βόδι (δεν έχουν κέρατα) και είναι ολόμαυρα ή κόκκινα.

Σήμερα, μπορείτε να βρείτε έναν ικανοποιητικό αριθμό κοπαδιών με αγελάδες που μπορεί να φτάσουν τα 800 κιλά και ταύρους που ζυγίζουν πάνω από 1300 κιλά, ωστόσο υπάρχουν ακόμη και άλλα κοπάδια που έχουν διατηρήσει το μικρότερο μέγεθος.

Simmental

Τα Simmentals είναι μεγάλα ζώα, τόσο οι αγελάδες όσο και οι ταύροι είναι τετράγωνα θηρία.

Τα περισσότερα Simmentals έχουν λευκό πρόσωπο με καφεκόκκινο σώμα. Οι αγελάδες συχνά ζυγίζουν από 550 κιλά έως 850 κιλά- οι ταύροι μπορεί να ζυγίζουν από 750 κιλά έως 1300 κιλά.