Η Holstein είναι η ράτσα των αγελάδων που παράγει την περισσότερη ποσότητα σε γάλα κατά μέσο όρο. Η αγελάδα έχει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Το μέσο βάρος για μια αγελάδα Χολστάιν της Δανίας, είναι 650-700 κιλά. Κατά τη γέννηση, τα μοσχάρια μπορούν να ζυγίζουν περίπου 30 - 45 κιλά. Ετήσια απόδοση σε γάλα από 8.000 έως 11.000 kg / έτος, περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες 3,37%.
Αγελάδες Γαλακτοπαραγωγής - Πάχυνσης - Εισαγωγή Ζώων
an-tech.gr
Ολοκληρωμένα Συστήματα Κτηνοτροφικών Μονάδων
Επικοινωνία Τα Νέα Μας Εταιρεία
© 2014 an-tech.gr. Με επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματος
Δουλειές Μας
DANISH HOLSTEIN
JERSEY
RED DANISH MILK BREED
CHAROLAIS
Δείτε Περισσότερα...
Το γάλα της αγελάδας Jersey έχει την υψηλότερη περιεκτικότητα σε λίπος. Η αγελάδα ζυγίζει μεταξύ 350- 550 κιλά. Ένα μοσχάρι ζυγίζει 20-35 κιλά κατά τη γέννηση. Τζέρσεϊ είναι συνήθως χρώματος γκρι ή καφέ. Την πάροδο του χρόνου η Jersey έχει κρατήσει έμφαση στην υψηλή παραγωγή λιπαρά και πρωτεΐνες γάλακτος. Ετήσια απόδοση γάλακτος 5000 έως 8000 kg / έτος, η περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες 4, 13%, περιεκτικότητα σε λίπος 6,5%.
Η Red Danish ζυγίζει μεταξύ 500-650 κιλά. Κατά τη γέννηση, τα μοσχάρια μπορούν να ζυγίζουν περίπου 30 - 45 κιλά. Έχει γερή κράση. Ετήσια απόδοση γάλακτος 8000 - 9000 kg, περιεκτικότητας σε πρωτεΐνη 3,52%, περιεκτικότητα σε λιπαρές ουσίες 4,2%.
H Charolais είναι ένα από τα καλύτερα βοοειδή του κόσμου. Το τρίχωμα είναι μακρύ και ελαφρώς κυματιστό κατά τη διάρκεια του χειμώνα, αλλά πέφτει την άνοιξη για να αποκαλύψει ένα κοντό, λείο τρίχωμα για τους καλοκαιρινούς μήνες. Οι ταύροι μπορεί να ζυγίζουν μέχρι 1150 kg και οι αγελάδες μέχρι 900 kg.
HEREFORD
Η Herefords είναι γενικά υπάκουο και ταχέως αναπτυσσόμενη αγελάδα με καλή ποιότητα κρέατος. Η Χέρεφορντ έχει χρώμα σκούρο κόκκινο, κίτρινο, με λευκό πρόσωπο. Οι περισσότερες έχουν παχιά κέρατα που συνήθως κάνουν μία καμπύλη προς τα κάτω στις πλευρές του κεφαλιού. Τα ώριμα αρσενικά μπορεί να ζυγίζουν έως και 900 κιλά, ενώ τα ώριμα θηλυκά μπορεί να ζυγίζουν περίπου 600 κιλά.
LIMOUSINE
Η Limousin είναι συνήθως έχει χρώμα κοκκινωπό- πορτοκαλί. Οι ταύροι είναι συχνά πολύ μυώδης. Το βάρος της Limousin είναι περίπου 800 kg, οι ταύροι έχουν την τάση να είναι λίγο βαρύτερη. Η Λιμουζίν είναι επίσης γνωστή για τη μεγάλη ευκολία τοκετών της, και επίσης έχουν καλές ιδιότητες της μητέρας.
ANGUS
Η Angus είναι μία ράτσα βοοειδών που χρησιμοποιούνται συνήθως για την παραγωγή βοείου κρέατος. Τα θυληκά ζυγίζουν πάνω από 800 kg, και οι ταύροι ζυγίζουν πάνω από 1300 kg, ωστόσο, εξακολουθούν να υπάρχουν άλλες αγέλες που έχουν διατηρήσει μικρότερο μέγεθος.
SIMMENTAL
Οι περισσότερες Simmentals έχουν ένα λευκό πρόσωπο με ένα καφέ-κόκκινο σώμα. Οι Αγελάδες συχνά ζυγίζουν οπουδήποτε από 550 kg έως 850 kg. Οι τάυροι μπορεί να ζυγίζουν από 750 kg έως 1300 kg.
Μονάδες Γαλακτοπαραγωγής Μονάδες Κρεατοπαραγωγής Μονάδες Αιγοπροβατοτροφίας Ιπποστάσια Ψύξη Αγελάδων Ηλεκτρική Στρούγκα Ρομποτική Διαχείριση Αγελάδων